Práce doma a PR články

17.08.2013 18:32

Autor: Martin Doležel

 

Pracovat z domu je možné, pokud zvolíte některou z ověřených možností a neskočíte na lep hned prvnímu, kdo nabízí jistý výdělek, založený ovšem většinou na shánění dalších lidí, nebo obsahující jiný zádrhel, který bohužel většinou poznáte až je příliš pozdě. Například PR články jsou možností pro každého, kdo umí psát a také mu nedělá problém bezchybná čeština a nezbytná originalita. Duplikované články nejsou nikde vítané. Výhodou je samozřejmě rychlost psaní a všeobecné znalosti. Toto vám bohatě postačí, abyste se mohli začít věnovat psaní za peníze, a nepotřebujete dokonce žádné velké smlouvy, mnohdy stačí dohoda, dokonce i ústní, nebo jiné jednodušší formy spolupráce.

Ohodnocení článků je různé

Texty a PR články se vyskytují v mnoha podobách, vždy záleží na tom, pro koho píšete a zda se jedná o text obchodní, pro vyhledávače a miniweby, nebo kvalitní obsahový text pro nový web, případně pro kvalitní internetové magazíny. Je to práce, kde jste skutečně ohodnoceni za výkon, nikoliv za to, kolik dalších jste přilákali. PR texty jsou hodnoceny velice rozmanitě, někteří zadavatelé bohužel preferují nikoliv kvalitu, ale co nejnižší cenu. Zde již poznáte, že dané osobě jde pravděpodobně pouze o odkazy v článku, nikoliv o informativní přínos. Pokud ovšem vynecháme tyto spekulanty, kteří nakonec pravděpodobně stejně zapláčou nad SEO výsledky, odměny se pohybují od 50 do 200 kč za normostranu, která čítá 1800 znaků včetně mezer.

Vyplatí se PR články?

Z vlastní zkušenosti již mohu s jistotou potvrdit, že PR články se vyplatí nejen majitelům stránek, jako nástroj optimalizace, ale také samotným copywriterům. Jestliže je takový pisálek dosti rychlý, nedělá mu problém napsat obecný článek za nejnižší cenu, tedy kolem 50/NS, za 10-20 minut, a když si to spočítáte, tak to již vychází hodinově docela zajímavě. Jsou zde samozřejmě různá ale, málokdy narazíte na zadavatele, který vám ponechá absolutní svobodu psaní a myšlení.  Přesto je to práce svobodná a bez závazků, kterou lze konat kdekoliv, kde máte možnost připojení k internetu. 

 

Autor: Martin Doležel