Manželství nebo život na hromádce?

16.08.2015 12:13

Autor: Jaroslava Krbcová

 

Každý máme jiný smysl života

„K čemu potřebuji papír, proto abych dokázal někomu, že ho miluji“. Takhle se dá také smýšlet a někteří i takhle žijí po celý svůj život. Jako kdyby měli stále otevřená ta zadní vrátka, kterými se dá projít, když vyvstane nějaký problém. Takový partner pro manželský život nebude nejspíš tím správným adeptem na lásku. Při vzniku problému vzít do zaječích a nepostavit se k věcem čelem není odvaha, ale zbabělství. I přesto takový lidé žijí a jsou spokojený, nebo si myslí, že jsou spokojený.

Rozhodnutí je jen na nás

Žít s někým a poté se rozhodnout vzít si vašeho partnera či partnerku za muže či ženu, chce pěknou dávku odvahy. Svatebním dnem vše začít a jít společnou cestou životem plného nástrah, ale i milých překvapení, starostí i radostí. Ctít a milovat toho druhého. V dobrém i zlém do konce vašeho života. To je ten slib, který potvrzujete slovem ANO. Všichni jsou si toho vědomi, ale část populace to po čase vzdá, nemají už dostatek energie vydržet až do konce a požádají o rozvod. Důvodů je mnoho, ale záleží na každém, jak svůj manželský život vezme do rukou, zda nenechají špatným vlivům okolí prostor a řídí se tou láskou, kterou si slibovali. Tou radostí, kterou prožívají. Užívají si těch chvil, které jsou tak krátké a krásné a hlavně neustupují ze svých slibů. Slib je totiž velmi závažné rozhodnutí, které by se mělo dodržet, vždyť jste si přeci slíbili, že se budete milovat v dobrém i zlém.

Věřte, že všechno jde

Samozřejmě, že manželství není procházka růžovou zahradou, ale ve dvou se to lépe táhne, a proto když je mezi manželi láska a úcta zvládnete vše levou zadní. Existuje i mnoho odborných knih, které poskytují rady, když už je nejhůř. Jednou takovou je i kniha nazvaná Láska a úcta od autora jménem Dr. Emerson Eggerichs. Tuto knihu nemusíte číst v nejhorších časech, je dobré si jí přečíst kdykoliv, kdy vyvstane problém nebo prostě jen tak. Nabízí velmi užitečné rady, jak by se žena (manželka, partnerka) měla chovat k muži (manželovi, partnerovi) a naopak. Po přečtení zjistíte, jak je člověk zaslepený svým egem, kterým leckdy ubližuje i okolí. Dá vám lekce pokory a ne jednou se zamyslíte nad tím, jak se chováte. Nechodí kolem horké kaše, ale dává odpovědi na vaše otázky.