Extra panenský olivový olej pro zdraví

19.08.2013 14:46
Autor: Martina Richterová

 

Máte rádi olivový olej? V posledních letech je to stále oblíbenější surovina, která by neměla chybět žádné hospodyňce v kuchyni, neboť je vhodný na vaření i do studené kuchyně. Ne nadarmo se říká, že je perlou středomořského jídelníčku. Extra panenský olivový olej má tu nejvyšší kvalitu a vyrábí se způsobem, který je šetrný k životnímu prostředí. Jde o lisování za studena a to z celých plodů oliv. Je zde rozdíl oproti klasickému olivovému oleji, u jehož výroby se plody drtí. Aby se dosáhlo nejlepších výsledků, plody se lisují bez pecek a konečný výsledek je opravdu dokonalý. Olej, který takto vznikne, má mimořádnou chuť a vůni.

Kvalitní olej

Dopřejte si do své kuchyně kvalitní extra panenský olivový olej, neboť tím uděláte mnoho pro své zdraví. Jeho pozitivních účinků využívali už naši předci a dělali dobře. Je to opravdová perla středomořského jídelníčku. Cení se zejména pro svou charakteristickou vůni, chuťové vlastnosti, ale hlavně pro obsah velmi cenných látek, který mají pozitivní účinky na náš zdravotní stav. Jeho užití je velmi pestré, převážně se hodí do studené kuchyně. Saláty dochucené touto delikatesou opravdu nemají chybu. Říká se, že tepelná úprava není pro tento druh oleje příliš vhodná. Obavy však nejsou na místě, neboť bod rozkladu tohoto velmi kvalitního oleje se pohybuje až kolem 210 stupňů. Můžete jej tedy s klidným svědomím využívat i na vaření.

Vybírejte opravdu pečlivě

 

Pokud si budete kupovat levný extra panenský olivový olej, buďte obezřetní a pozorně čtěte etikety. Na druhou stranu cena nemusí určovat kvalitu, na trhu je velká řada výrobců a ceny jsou opravdu rozmanité. Pokud máte informace o dané značce a důvěřujete ji, nemáte se čeho obávat. Dopřejte si tento velmi zdravý a cenný výrobek, který můžete využít ve studené i teplé kuchyni.

 

Autor: Martina Richterová