Být fit, nebo šik? Pokud možno obojí!

26.07.2015 12:44

Autor: Anelim

 

Zdraví a dobrá kondice jsou pro správný image naprosto nezbytné.  Pokud má člověk dobrou kondici, doslova září. Vitalita vyzařuje nejen z jeho očí, zdravé pleti, ale prakticky z každého kroku.

Nejhorší je, pokud člověk vypadá vyčerpaně - například kvůli nesprávnému stravování, nedostatku pohybu či spánku. Tomu všemu se dá předejít. Týká se to sice i mužů, ale především nás, milé ženy.

Věk není rozhodující

To, že je nám přes čtyřicet a máme děti nebo velice vyčerpávající zaměstnání, ještě nemusí znamenat, že bychom měly být každý den unavené a vyčerpané. Důležitá je dobrá tělesná kondice, která způsobí, že budeme vypadat nejen zdravěji, ale budeme také dostatečně odolné proti všem stresům.

Není to jen o štíhlosti

Dobrá tělesná hmotnost je jen jednou částí správné tělesné kondice. Měli bychom vědět, co je pro nás v souvislosti s naším věkem a tělesnou stavbou nejlepší. Je zbytečné, abychom byly příliš úzkostlivé, pokud jde o hmotnost, pokud nijak negativně neovlivňuje naše zdraví. Máme-li normální váhu, je důležité, abychom se snažily být v první řadě zdravé a vitální, a teprve potom štíhlé. Pokud budeme cvičit s tímto cílem, rozhodně se nám podaří shodit nadbytečná kila a zhubnout právě v těch partiích, kde to nejvíce potřebujeme.

Někdy stačí málo

Často jsou podceňovány takové jednoduché aktivity, jako například svižná chůze a plavání. Tyto aktivity jsou naprosto bezpečné a nepotřebují prakticky žádné lékařské schválení. Vyžadují pouze ochotu něco dělat.

Pro každou z nás je dnes velice náročné zorganizovat si vlastní čas tak, aby v něm zbylo ještě několik minut na cvičení. Motivací mohou být bezesporu výsledky takového cvičení. Zvýšíme svou odolnost a pružnost a získáme více životní energie.

Po krátké, ale svižné procházce zmizí stresy všedního dne nebo alespoň zjistíme, že příčiny těchto stresů nejsou tak hrozné, jak se na první pohled zdály. A získáme sílu, nejen psychickou, ale také fyzickou.

Vyslyšíte-li mé rady, uvidíte, že nakonec přidáte jízdu na kole, plavání, bruslení,... (jako jsem to udělala já) a po veškeré “tvrdé námaze” pocítíte příjemné uspokojení v každé části těla.

A to rozhodně stojí za to.