Asistence při koupi vozu pomůže

10.06.2015 14:32

Autor: Martin Doležel

 

Kupovat nové nebo zánovní vozy, to s sebou přináší mnoho úskalí, například většinou jen těžko poznáme bourané auto. Nejlepší je asi kupovat vůz od známého, o kterém víte, že vám poskytne také náležitý servis a radu do budoucna, bude stále při ruce, pokud se něco porouchá. Ne každému se ale toto poštěstí. Pak přichází samozřejmě na řadu klasické obcházení autobazarů a hledání dokonalého modelu za co nejlepší cenu, nebo nekonečné brouzdání na internetu za účelem nalezení výhodného prodeje, nejlépe odněkud z okolí.

Nebezpečí, která číhají při koupi auta

Takový prodejce ovšem může různě maskovat poruchy, závady a estetické problémy, přetáčet tachometr a provádět jiné šikovné úpravy. Prověření stavu tachometru je jedním ze základních předpokladů, a vězte, že na to již je třeba odborníka. Naštěstí dnes existuje poměrně nová a progresivní služba, která umožní asistenci při pořizování auta, ať již je to od konkrétní osoby nebo z autobazaru. Takový technik vám rovněž zajistí prověření technického stavu automobilu, ať už se jedná o jakoukoliv značku.

Jak to probíhá?

Nejprve musíte samozřejmě daného poskytovatele služeb kontaktovat, což je možné především na internetu, kde se takové firmy objevují. Po té k vám dorazí až na místo prodeje zkušený pracovník, který dokáže mimo jiné provést výpočet investicí do konkrétního ojetého vozu, což je pomoc, která šetří peníze a také čas. Většinou proběhne kontrola v jediném dni a dojde také k zhodnocení toho, zda je pro vás auto za danou cenu skutečně vhodné.

Cena

Kontrola ceny ojetého vozu je naprostou nezbytností, tu provádí technik jako jednu z hlavních činností. Jde především o porovnání technického stavu s nabízenou sumou a následné navržení nutných oprav. A když už jsme u té ceny, jistě vás bude zajímat, kolik tato perspektivní služba stojí. Je to většinou od 2000 korun, záleží samozřejmě na rozsahu služeb a kontroly, na typu vozidla a jeho ceně, ale také na projetých kilometrech asistenta.