10 „must have“ věcí, které si vzít na festival

06.09.2015 11:46

Autor: Ondřej Kodym

 

Počasí vychází na jedničku s hvězdičkou, léto je v plném proudu a k němu patří festivaly. Patříte-li mezi festivalové fanoušky a návštěvníky, ať už pravidelné, občasné či výjimečné, je následující seznam určen právě vám. Některé položky vás možná překvapí, jiné vám přijdou jako samozřejmost, ale vězte, že na samotném festivalu všechny do jedné rozhodně oceníte.

1)      Vlhčené ubrousky – Speciálně ve třiceti stupňových teplech budou ubrousky vaší základní hygienickou pomůckou. Musíme totiž pamatovat na to, že na festivalu určitě nebude dostatek vody, a proto „instantní“ sprcha ve formě ubrousku může být vřelým osvěžením.

2)      Pohodlné a teplé oblečení – Možná si říkáte proč teplé? Byť bude venku pravděpodobně pařit slunce, v noci takové teplo určitě nebude a mikina či svetr přijde vhod.

3)      Plán festivalu – Na první pohled malý, nevýznamný kousek papíru vám jistě usnadní počáteční bloudění neznámým areálem, stejně jako neprošvihnutí vystoupení svého oblíbeného interpreta.

4)      Sluneční brýle – Pomineme-li nyní módní pohled, brýle Vás uchrání od neustálého mžourání proti slunci. Dále budou vítaným pomocníkem po ránu, kdy dokáží zakrýt kruhy pod očima, které jste si přivodili noční bujarou zábavou.

5)      Špunty do uší – Pokud byla řeč o kruzích pod očima, vezměte na vědomí, že na festivalech se často chodívá spát ve velmi pozdních hodinách, na druhou stranu ráno vás mohou probudit nepříjemné sluneční paprsky či náhodná ranní ptáčata. Co byste v tu chvíli dali za klidnější spánek...

6)      Základní léky – Festivalové ráno nemusí být zrovna příjemné. Stává se, že se probudíte s bolestí hlavy, ať už z nevyspání nebo z večerního alkoholového opojení. Známý malý růžový prášek bude v tu chvíli opěvován. Ale pozor – nedoporučuje se kombinovat jej s dalšími dávkami alkoholu!

7)      Pláštěnka – Pokud patříte mezi jedince, kteří se nekamarádí s deštěm, v případě jakékoli větší přeháňky je pláštěnka ideálním řešením. Není totiž příjemné, když se davem lidí proplétá někdo s neskladným deštníkem.

8)      Toaletní papír – Všichni známe mobilní záchody. A všichni si uvědomujeme, že toaletního papíru zde nebude na rozdávání. Věřím, že byste po vykonání potřeby nechtěli zjistit, že „toaleťák“ na „toitoice“ prostě chybí…

9)      Jídlo a pití – Rozhodně bych nedoporučoval se v tomto ohledu spoléhat pouze na nabídku v areálu a to především, co se týče základních potravin a hlavně čisté pitné vody. Nejen, že těchto produktů bude nedostatek, ale budou stát o hodně více než je obvyklé.

10)   DOBROU NÁLADU A CHUŤ BAVIT SE – Bez toho raději zůstaňte doma J